Mooi in alle formaten.

Responsive design

Responsive design is iets van de laatste jaren. Door de komst van smartphones, tablets en andere devices waarop men aan het internetten is geslagen werd de vraag om een functionele oplossing steeds groter.

“Vroeger” bouwde men gewoon een website zonder na te denken over toonbaarheid in combinatie met afmetingen. De enige beperking die er toen was waren de verscheidene beeldschermformaten, maar deze waren nog vrij overzichtelijk. Met de komst van de eerste telefoons waar je op kon internetten kwam de schrik er al behoorlijk in. De website werden vanaf dat moment vaak zo klein mogelijk gebouwd zodat ook op een kleiner beeldscherm de website nog enigszins fatsoenlijk bekeken kon worden. Er moest wel behoorlijk heen en weer geschoven worden met de scrollbar, maar dat was te doen.

Later en niet zo heel lang geleden, werd het probleem van verschillende schermformaten opgelost door de website in meerdere versies te maken. Bijvoorbeeld een desktop en een mobiele versie. Nadeel was daarmee wel dat je meer geld kwijt was aan de bouwer aangezien die de website in meerdere varianten moest gaan bouwen.

Tegenwoordig zorgen de huidige technieken er voor dat de website zich zelf aanpast aan de schermomvang van het apparaat waar de website op bekeken wordt. Deze techniek wordt u aangeboden door o.a. HTML5, CSS3 en jQuery.

Responsive design is daarmee eigenlijk heel normaal geworden en dus heel gewenst! Ik zorg er voor dat uw nieuwe of huidige website responsive wordt gemaakt.

In het kort over mij

Mijn naam is Ivar Snel, woon in Zuidhorn, ben getrouwd en heb 2 kinderen. Al meer dan 10 jaar realiseer ik websites en webshops voor het MKB. Ik ben een liefhebber van het framework MODX en WordPress waar ik mijn projecten in realiseer.